Huidige Gast exposanten

José Fernanda

José Fernanda is een Nederlandse kunstenaar en auteur. Na talloze schilderijen en illustraties projecteert ze haar kunst nu op dozen in alle soorten en maten.

Betty Mijlof

Betty Mijlof volgde een opleiding aan het Nola Hatterman Instituut in Paramaribo, Suriname. Zij werkt abstract vooral met acryl, vaak nat op nat. Het eindresultaat ontstaat tijdens het schilderen; de kleuren zijn daar doorslaggevend in.

Leida Lok

Leida Lok is een Edese kunstenaar en permanente exposant in de galerie Bonaventura. Ze heeft in de loop der jaren diverse teken- en schildercursussen gevolgd en is steeds intensiever met schilderen bezig geweest.  Haar werk bestaat veelal uit de landschappen en de natuurlijke elementen die haar prikkelen. Alle werken zijn met acrylverf geschilderd. 

Ali Kleinhuis

Haar huidige schilder stijl omschrijft zijzelf als lyrisch abstract materie schilderen. Het schilderproces is voor haar werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. Het beeld ontstaat tijdens het schilderen. Het verwerkte materiaal en de gebruikte kleuren moeten een harmonie vormen en een verhaal vertellen zonder uitleg.

Mieke Baak

Veel van de mensen die mijn werk kennen, kenmerken dit als ‘veelzijdig en veelkleurig’. Ik kan inderdaad beamen dat ik het werken met en het mengen van kleuren heel leuk vind. De uiteenlopende thema’s die ik schilder hebben mijn interesse. De stijlen die ik toepas sluiten gevoelsmatig aan bij het thema.

Ellen Greup

Ellen Greup is een veelzijdig, professioneel (grafisch) kunstenaar met een enorme passie voor kleur, vorm en compositie. Ze omarmt deze elementen volledig en vertelt met haar kunst verhalen die verder reiken dan de grenzen van woorden. Daar waar woorden ontbreken, vullen kleur en vorm het voor haar aan.

Jolanda van Hattum

Jolanda van Hattum een multidisciplinair kunstenaar/kunstdocent. Na haar studie op de Kopse Hof Nijmegen (nu HAN kunst, cultuur en welzijn) opende ze haar Atelier Ludiek in Apeldoorn. In 2018 opende ze haar Beeldhouw Atelier Ludiek in Klarenbeek. Jolanda’s werk is te bekijken in de galerie.

Mieke van Hooft

Schilderen is al heel lang een hobby van mij. De laatste jaren is dit een steeds grotere plaats gaan innemen in mijn leven en ontdekte ik de raakvlakken tussen het schrijven en het schilderen; met beide kunstvormen kan ik anderen boeien, ontroeren, laten glimlachen of inspireren. Van beide kunstvormen word ik zelf erg blij!

Stella Abraas

Stella Abraas is mijn naam, stipkunstenaar uit Apeldoorn. Schilderen in stippen is waar mijn hart naar uitgaat, Dit is de techniek die haar oorsprong vindt in de cultuur van de Aboriginals die dit gebruiken om hun verhaal te vertellen.De kunstwerken die ik maak zijn meestal werken die een eigen verhaal vertellen. Het vertellen van een verhaal waar woorden soms tekort schieten.

Thea Botschuijver

Thea Botschuijvers voorkeur gaat uit naar het schilderen met acrylverven op zowel papier,linnen als op panelen ook in gemengde techniek. Haar schilderijen kenmerken zich door veel kleurgebruik,veelal in vele lagen over elkaar aangebracht waardoor een fraaie transparantie ontstaat.

Ad van Dingenen

Mijn werken nodigen uit om te kijken en te genieten, vaak zullen ze je verbazen. Ik werk niet alleen met glas en aluminium, maar ook kristal en roestvrij staal of combinaties hiervan.
Kleuren en vormen maken het resultaat af.

” Donkere tinten zijn nodig om de heldere kleuren eruit te laten springen, zodat deze kleuren kunnen schitteren en sprankelen tot hun maximum”.

Mark van Maanen

Mark van Maanen tekende als kind al graag en door volhardend zoeken en experimenteren met diverse materialen nu mijn stijl gevonden. In het proces van maken gebruik ik naast bestaande ook zelfgemaakte tools. Ik zoek voortdurend naar het contrast tussen licht en donker gecombineerd met verschillende vormen en is een diepte perspectief ontstaan.

Maia Siradze

Maia is afkomstig uit Georgië en studeerde af aan de kunstacademie van Tbilisi. Haar stijl is een mix van realisme en modern expressionisme.